-
W naszej ofercie
O nas
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Łoboda Marek jest firmą prywatną która działa na rynku od grudnia 1990r. Od tego czasu firma nieustannie powiększa swoją produkcję i asortyment odpowiadając na coraz to nowsze potrzeby i wymagania klientów. Produkujemy wędliny oraz mięso, które znane są na terenie województwa śląskiego, małopolskiego, a także na rynkach Unii Europejskiej.
Lokalizacja. Zakład Przetwórstwa Mięsnego zlokalizowany jest w miejscowości Gilowice przy ulicy Rysie 5. Teren, na którym zlokalizowany jest zakład położony jest w południowej części Gilowic, w odległości ok. 12 km od Żywca.
Historia Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Marek Łoboda sięga już ponad 20 lat. Wyroby sprzedawane wówczas w małym przyzakładowym sklepiku firmowym szybko zdobyły uznanie na lokalnym rynku. Stało się to impulsem do stopniowej rozbudowy firmy. Zwiększenie produkcji było możliwe dzięki znacznej rozbudowie Zakładu. W 2003 roku został oddany do użytku nowo wybudowany obiekt, dostosowany do standardów unijnych wyposażony w magazyny wyrobów gotowych, mroźnię, szatnie, pomieszczenia biurowe i socjalne. Od roku 2007 Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Łoboda posiada nową halę produkcyjną i obróbkę termiczną wyposażoną w nowoczesne maszyny i urządzenia. Nasz Zakład jest ciągle rozwijającym się przedsiębiorstwem, które znajduje się pod stałym nadzorem Inspektora Weterynaryjnego. W 2013 roku planowana jest rozbudowa zakładu w części: magazynu wędlin, magazynu mięsa oraz hali rozbiorowej.
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Łoboda rozumiejąc potrzebę realizacji polityki jakości, bezpieczeństwa jakości oraz zapewnienia bezpieczeństwa żywności w 2004 roku opracował i wdrożył program samokontroli oparty na prewencyjnym i profilaktycznym systemie HACCP, który stanowi podstawowy element produkcji bezpiecznej żywności. Potwierdzeniem wysokiej jakości oferowanych wyrobów jest fakt, że nasz Zakład w roku 2005 dołączył do grona zakładów unijnych.
W Zakładzie nie ma uboju, tylko rozbiórka tusz, półtusz. Zakład Przetwórstwa Mięsnego pracuje na dwie zmiany, 6 dni w tygodniu, przy czym w soboty prowadzi się wyłącznie sprzedaż. Obecnie zakład zatrudnia 49 pracowników.
W ofercie zakładu znajduje się około 70 gatunków wędlin. Wyroby sprzedawane są w 11 firmowych sklepach, do których asortyment dostarczany jest samochodami chłodniczymi. Sklepy zlokalizowane są m.in. w Żywcu, Gilowicach, Pewli Małej, Jeleśni, Bielsku-Białej i Milówce, Węgierskiej Górce i Lipowej, Kętach i Czechowicach Dziedzicach. Miła fachowa obsługa, konkurencyjne ceny, realizacja zamówień telefonicznych i dowóz towarów do klienta - stanowią ważną cechę oferty handlowej.
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Łoboda stosuje rozwiązania organizacyjne i technologiczne zmierzające do minimalizacji ilości odpadów, z bieżącą oceną możliwości ich wtórnego wykorzystania, unieszkodliwiania. Pracownicy odpowiedzialni za gospodarkę odpadami są na bieżąco szkoleni w zakresie postępowania odpadami, szczególnie niebezpiecznymi. Ścieki wysyłane są do oczyszczalni ścieków przez przewoźnika zewnętrznego. Odpady pochodzenia zwierzęcego podlegają szczegółowej kategoryzacji, po czym są odbierane z zakładu przez firmę transportową i wywożone do zakładu utylizującego.
Witaj na naszej stronie
Produkujemy wędliny oraz mięso, które znane są na terenie województwa śląskiego, małopolskiego, a także na rynkach Unii Europejskiej.